Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r59110livr/flowers-garden.ro/wp-includes/post-template.php on line 284
Livrarea este GRATUITA in Bucuresti! ❤️

Aranjamente florale pentru botez

Unul dintre cele mai emoționante evenimente din viața unei familii este botezul, de aceea acesta trebuie pregătit cu mare atenție pentru ca toate etapele să fie respectate întocmai și să putem oferi celor care vin la botez suficiente motive să își amintească de ziua respectivă. Pe lângă ceremonia propriu-zisă de creștinare a copilului, botezul este prima petrecere pe care o dau părinții în cinstea acestuia. Este ocazia ideală de a avea alături oameni dragi și de a imortaliza momente unice și de neprețuit.

Florile sunt un leitmotiv al acestei zile, sunt detaliile care crează unicitatea evenimentului, pe de altă parte este normal ca în această zi mare, să îți dorești să fii înconjurat de flori, să existe cât mai multe aranjamente florale botez în jurul tău, atât în timpul ceremoniei, dar și în locul unde are loc serbarea evenimentului.

Semnificația botezului 

Botezul este o ceremonie religioasă de o mare încărcătură emoțională pentru familia noului născut, prin care acesta este inițiat în mod formal sau admis în biserică. Este o ceremonie de numire în timpul căreia un copil primește un nume creștin și care are loc aproape întotdeauna în timpul unei ceremonii de botez. 

Botezul este Taina în care, prin întreita cufundare în apă, în numele Sfintei Treimi, cel ce se botează, dobândește iertare de păcatul strămoșesc, se naște din nou duhovnicește în Hristos și se face membru al Bisericii.

Ceremonia de botez este împărțită în două etape: Slujba de dezlegare și Slujba de botez, după care bebelușul proaspăt botezat se înfășoară în pânza albă curată, parte din trusoul de botez cumpărat de nași. Apoi copilul este îmbrăcat și dus în fața Sfântului Altar, unde primește Împărtășania cu Trupul și Sângele lui Hristos. Astfel, noul botezat primește deodată trei Sfinte Taine: Botezul, Mirungerea și Sfânta Împărtășanie.

Aranjamente florale botez

La prima petrecere a copilului tău trebuie să te bucuri de cele mai frumoase aranjamente florale botez pentru biserică, pentru cristelniță, pentru lumânările de botez, pentru mesele invitaților, pentru masa pezidiu, decorațiuni speciale, decor tematic botez… Toate acestea îți vor anima evenimentul și vor completa bucuria unei zile unice. Florile fac parte din majoritatea acestor sărbători, așa că florarii pot oferi sfaturi cu privire la florile asociate acestor evenimente, aranjamentele preferate atât pentru botezuri pentru copii, cât și pentru adulți pentru ca povestea botezului să fie memorabilă. 

De regulă, trandafirii, minirozele și floarea miresei sunt cele mai populare. Opțiunile însă, sunt nelimitate. Pentru o notă vioaie și colorată se poate opta pentru flori albe, albastre, roz sau crem. Gerberele și alstroemeria sunt foarte populare, la fel și orhideele în culori vii sau trandafirii puternic colorați. În general, alegerea tipului de flori se face în funcție de sexul copilului. Dacă este băiețel se folosesc flori în nuanțe mov și albastre, iar dacă este fetiță în nuanțe de roz și roșu.

 

 

Echilibrul este important în contextul alegerii aranjamentelor de botez, nu trebuie să exageram în nicio privință, „less is more” și personalizarea, vor crește șansele pentru aranjamente florale botez care vor atrage atentia si vor încânta privirile celor prezenți.

  • Alege întotdeauna flori naturale – Chiar dacă florile artificiale pot arăta impecabil, florile naturale au o coloristică naturală foarte bogată și o mireasmă atractivă;
  • Mizează pe florile de sezon – Acestea sunt, de regula, mai ieftine și sunt foarte proaspete;
  • Acordă atenție aranjamentului – Indiferent cât de frumoase sunt florile, acestea nu vor atrage atenția dacă nu sunt folosite în aranjamente florale botez deosebite. Cel mai bine este ca acesta să fie realizat de profesioniști.

Aranjamente florale la biserică

În unele biserici, persoanelor sau familiilor celor botezați li se cere să ofere flori sau alte aranjamente, iar biserica va oferi îndrumări pentru ceea ce este și nu este potrivit. Ce flori sunt cele mai bune poate depinde de culoarea liturgică a sezonului respectiv, astfel încât să poată fi folosite nuanțele corecte. Albul este o culoare populară pentru totdeauna pentru Botezuri, ceea ce înseamnă variate aranjamente florale botez asociate evenimentului, din: crini, cale, garoafe, dalii, margarete, gladiole, iriși, lăcrămioare, trandafiri, lalele, poinsettia, magnolii…

Foarte plăcute și de efect sunt aranjamentele pentru cristelniță. Un aranjament floral pentru cristelniță poate reprezenta un detaliu mic pe care-l pot trece cu vederea o mulțime de cupluri de părinți, dar totodată aceste aranjamente florale botez vor transforma fotografiile de botez în adevărate opere de artă. Aranjamentele pentru fetite vor avea flori diverse în culori care sunt asociate cu feminitatea, pot avea combinații de culori multiple, în care se vor regăsi roșul, rozul, movul, albul, nuanțe ale acestora. Decorațiunile pentru cristelniță nu trebuie să fie prea extravagante, este de dorit o decorațiune clasică, simplă, care să transmită totuși mesajul și să aibă o simbolistică puternică asociată. Cu o decorațiune cu flori naturale, cu o cromatică deosebită și tul, cu siguranță vom avea botezul pe care ni l-am dorit și vom respecta și tradițiile asociate acestei zile speciale din viața copilului. Se va ține cont și de modul în care arată cristelnița și de toate particularitățile sale, florile vor fi raportate ca dimensiune la circumferința pe care se vor monta împreună cu materialele care le vor însoți. Inflorescența florilor va fi de regulă una medie spre mică, florile care sunt prea mari nu sunt potrivite pentru astfel de decorațiuni de botez. 

 

 

Aranjamente florale pentru lumânările de botez

Aranjamentele pentru cristelniță vor fi completate de cele pentru lumânările de botez. Lumânările de botez se aprind în timpul ceremoniei religioase și simbolizează lumina pe care bebelușul o primește în suflet. Acestea sunt cumpărate de către nași. Fiind în general albe, pot fi de asemenea personalizate sau sculptate în modele deosebite. Cele mai des întâlnite tipuri de lumânări sunt cele scurte, tip stâlp. Ele pot fi decorate fie pe o singură parte, fie de jur-împrejur cu flori. Aceste aranjamente florale botez pot fi create din flori naturale, bujori, crizanteme, hortensii, trandafiri, în funcție de sezon sau de preferințele tale sau din flori artificiale. Lumânările de botez pot fi personalizate cu panglici albastre, pentru băieți sau roz, pentru fetițe, sau pot fi decorate tematic, în funcție de petrecerea de după. În cazul unor lumânări de botez din flori naturale se va opta pentru acele tipuri de flori care vor permite obținerea unor aranjamente florale discrete, superbe, nimic care să iasă în evidență foarte mult.

 

 

Aranjamente florale petrecere

Petrecerea de botez este primul eveniment din viața bebelușului tău și chiar dacă bebelușul nu va putea participa activ la această petrecere, amintirile imortalizate îi vor aduce cu siguranță zâmbete peste ani. Petrecerea de botez este importantă în cadrul ceremoniei botezului și aceasta nu ar fi pe măsură dacă nu ar avea baloane, decorațiuni și aranajamente florale botez. Acestea vor însufleți evenimentul și vor încânta invitații. Un astfel de moment trebuie să rămână întipărit adânc în memoria părinților și a invitaților, iar fiecare fir de floare din poveste are o însemnătate aparte.

Masa de botez este importantă și trebuie împodobită cu aranjamente florale botez inspirate și subtile, în stiluri care să se integreze tematicii de botez, pentru că este locul în care invitații vor servi masa și vor socializa. Aranjamentul pentru masă trebuie să fie ales cu maximă atenție, iar fiecare fir de floare poate însemna un anumit lucru. Invitații se vor bucura pe tot parcursul evenimentului de frumusețea și mirosul deosebit al aranjamentelor florale, iar sala va arăta într-un mare fel. Aceste aranajamente florale botez îți vor colora petrecerea. Un aranjament floral reprezintă o pată de culoare în spațiul de petrecere și oferă eleganță.

În funcție de locația aleasă poți alege 

  • Aranjamente florale botez, dar și non-florale joase, aflate pe suporți sau la baza mesei.
  • Boluri de sticlă cu decoruri de pietre, flori sau lumânari plutitoare.
  • Aranjamente florale botez înalte, aflate pe sfeșnice cu lumânări, vaze de sticlă sau suporturi înalte.
  • Masa principală cu nașii ar trebui să aibă aranjamente florale deosebite care să capteze privirile și să se distingă de restul decorurilor din încăpere. De data aceasta aceste aranjamente florale botez pot avea mai multă culoare și fast decât cele folosite în biserici. 

 

 

Se pot construi aranjamente florale botez cu tematici și forme de inspirație religioasă, cum ar fi cruci, îngeri, biblii, cărți de rugăciune, mâini ca rugăciune, porumbei, mărgele de rozariu sau inițialele copilului, figurine de animăluțe… Aranjamentele florale pot fi completate de baloane care să formeze la rândul lor alte figurine sau pur și simplu de jucării de pluș sau diverse printuri. Prin intermediul combinațiilor cromatice și modul de alcătuire al acestor aranjamente florale botez la nivel de artă rezultatul final va încânta privirea invitaților.

Flowers Garden creează cele mai frumoase aranjamente florale botez cu suflet și flori proaspete, aranjamente botez cristelniță, aranjamente florale botez biserică, aranjamente de botez pentru mese, lumânari de botez aranjate special în funcție de sexul copilului, de tematica nunții sau de preferințe, pentru ca ceremonia de botez să aibă mai multă culoare, frumusețe și parfum.

Recommended Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

0
Descoperă oferta zilei

Descoperă ofertele zilei:

Oferta Zilei

Flori la preț avantajos