Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r59110livr/flowers-garden.ro/wp-includes/post-template.php on line 284
Livrarea este GRATUITA in Bucuresti! 10% reducere daca alegi "Ridicare gratuită din florărie" la plasarea comenzii! ❤️

4 aranjamente florale care te vor încânta de Halloween

Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică, fiind introdusă şi în alte ţări de imigranţii irlandezi ai Statelor Unite ale Americii. Conform definițiilor consacrate, celţii credeau că în data de 31 octombrie, spiritele intrau în comunicare cu cei vii şi coborau pe pământ. De aceea oamenii se deghizau în monştri şi ieşeau pe străzi pentru a face mult zgomot şi, astfel, ziceau ei, speriau spiritele rele. Spre sfârșitul secolului ia amploare o mișcare care sublinia ideea unei sărbători care să promoveze ideea de comunitate mai degrabă decât poveştile cu fantome. Dar petrecerile cu jocuri, festinuri şi costume făceau regula, prefăcând treptat celebrarea într-un spectru de superstiţii cu componență economică şi socială pronunţată. Cu timpul aceasta a evoluat într-o festivitate efectiv seculară, marcată de evenimente precum faimosul trick-or-treating al copiilor sau întrunirile costumate. Se naşte astfel o nouă tradiţie americană în continuă dezvoltare şi exportare.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă lanterna lui Jack, care servește drept călăuză între cele două lumi. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. Dulciurile puteau fi caramele (Marea Britanie), mere caramelizate/glazurate (Marea Britanie, Irlanda), barmbrack și colcannon (Irlanda), porumb caramelizat sau prăjit, dovleac, plăcintă de dovleac, pâine de dovleac, semințe de dovleac prăjite, bomboane în formă de cranii, dovleci, lilieci, viermi, etc…

Până la urmă Halloweenul poate fi considerat o distracție inofensivă, un mijloc de a le dezvolta copiilor imaginația si de a le da celor mai mari un prilej de a ieși din monotonie și de a se distra. Și dacă e sărbatoare, în afară de dulciuri, sigur e nevoie și de câteva cadouri simbolice, care să facă Halloweenul o sărbătoare așteptată. Anul acesta îți propunem să stârnești fiori de Halloween într-un mod înspăimântător de atrăgător cu aranjamente florale comandă în dovleci și flori în culorile toamnei și cu siguranță să nu renunți nici la dulciuri. Pe lângă simbolul cunoscutei sărbători – dovleacul – si alte elemente specifice, designerii florali au adăugat flori care să completeze atmosfera de Halloween: cale, craspedia, leucospermum, hypericum, eringium, ilex sau protea. Aranjamentele florale mizează pe forme spectaculoase, pe culori care sugerează mister, pasiune, care te provoacă. Nu lipsesc negrul și portocaliul calelor sau al trandafirilor, asociate sărbătorii, dar nici violet, roșu, galben.

 

  • Un cadou inedit de Halloween, în mare vogă în ultimii ani, poate fi sub forma unor aranjamente florale comandă așezate într-un dovleac sculptat și pregătit pentru un cadou cu parfum de toamnă. În dovleac vei putea descoperi pe lângă flori precum crizanteme, floarea-soarelui, gerbere, orhidee, lavandă, mușețel, spice de grâu, și mere colorate înfipte în bețe pentru un aranjament wow, care te va surprinde prin culoare și originalitate.

 

Pentru a respecta tradiția conform căreia o lumânare aprinsă într-un dovleac scobit ține spiritele rele la distanță, poți aranja dovleacul cu aceste aranjamente florale comandă pe pervazul unei ferestre cu o lumânare aprinsă pe un suport. Adăugarea câtorva frunze ruginii, va face ca acest aranjament de Halloween să fie îngrozitor de… elegant.

 

  • Uită de colecția ta obișnuită de vaze de sticlă, indiferent cât de haioase sau deosebite sunt și folosește o vază în formă de craniu, cu cât mai înspăimântător cu atât mai bine. Așează în noul suport de flori orice aranjamente florale comandă, dar mai ales unele speciale de toamnă cu frunze ruginii și flori specifice. Culorile asociate cu sărbătoarea sunt portocaliu și negru. Portocaliu simbolizează răbdare și putere, iar împreună cu maro și auriu, simbolizează recoltele toamnei. Negru este simbolul morții și amintește de scopul inițial al sărbătorii, festivalul care marchează limitele dintre viață și moarte. Un aranjament extravagant cu care vei impresiona.

 

  • Poți păcăli Halloweenul, Trick-or-Flowers, cu câteva aranjamente florale comandă, aranjate într-un dovlecel care nu a fost nevoie să fie sculptat, pentru ca este o decorațiune specială pentru Halloween, din ceramică. Alege un aranjament cu crizanteme galbene și portocalii, și dacă aranjamentul nu are adaugă-i tu câteva crenguțe de măceșe sau de cătină, câteva merișoare sau chiar un porumb mai mic. Poți îmbogăți orice aranjamente florale comandă cu tărtăcuțe colorate, castane, ghinde… chiar bomboane colorat ambalate, pe care să le configurezi de jur împrejur, cât mai inspirat. Un cadou perfect pentru a marca începutul toamnei sau pentru a spune cuiva Happy Halloween!

 

 

  • Un best seller de Halloween poate fi dovleacul colorat al vrăjitoarei, pentru că se pot găsi aranjamente florale comandă în dovleci colorați strident în verde, albastru sau chiar auriu metalic. Un dovlecel grăsuț cu flori grena și mov, mai ales trandafiri, cale, craspedia sau hypericum și frunze închise la culoare, ornat cu dantelă neagră ca pânze de paianjen, cu gândăcei atârnați sau niște bufnițe… Niște aranjamente florale comandă întunecate pentru un Halloween de toată groaza.

 

Halloweenul este un motiv să ieși din rutina cenușie a acestor zile, este până la urmă o sărbătoare care să te înveselească și să te apropie de copilărie și pe care poți să o serbezi și cu aranjamente florale comandă de la Flowers Garden. 

 

Profită de reducerea de 10% la toate comenzile plasate în perioada 30-31 octombrie, printr-un click pe imaginea campaniei de pe site!

Să ai o noapte frumoasă și bântuită doar de gânduri bune… și Happy Halloween!

Recent Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

0
Descoperă oferta zilei

Descoperă ofertele zilei:

Oferta Zilei

Flori la preț avantajos