Top 10 cele mai scumpe flori din lume

 

Florile sunt cele mai frumoase ornamente naturale, ne farmecă prin parfumul lor și exprimă multe emoții, sunt hrană pentru suflet și ne fac viața mai frumoasă. Dăruirea unui buchet sau a unui aranjament floral este un gest foarte elegant și, strict din punct de vedere material, foarte accesibil. Un artist floral poate alcătui buchete de flori impresionante chiar și cu un buget minuscul. 

Florile reprezintă unul dintre cele mai frumoase daruri pe care natura ni le-a oferit, iar uneori și unul dintre cele mai costisitoare, de-a lungul istoriei oamenii fiind dispuși să plătească pentru ele sume ca pentru adevărate bijuterii. Este interesant de știut că în lume există câteva soiuri de flori, cu totul și cu totul speciale, evaluate la sume exorbitante, datorită rarității sau însușirilor acestora. Cu cât o floare este mai rară, cu atât mai scumpă devine. Pe unele mulți dintre noi le-am văzut doar în poze, de unele nu am știut iar altele sunt neprețuite.

10. Lisianthus (10 – 35$ un buchet)

Florile de lisianthus se numără printre cele mai delicate și gingașe flori cu o eleganță specifică florilor de câmp, ceea ce le conferă unicitate. Sunt originare din zonele calde le Americii de Nord și Americii de Sud. Lisianthus este cunoscută mai degrabă ca floarea tăiată sau ca floarea de hârtie și cu ea se realizează buchete de flori superbe. E specia cu cea mai rapidă ascensiune în sortimentul florilor tăiate.

Florile de Lisianthus pot fi întâlnite în nuanțe diferite de alb, albastru, lavandă, roz, violet și pot fi unicolore sau bicolore, cea mai întâlnită combinație fiind alb cu violet și alb cu roz. La deschiderea maximă, dimensiunile corolei pot atinge 9 cm lungime și 8 cm diametru. De la semănatul semințelor la primele flori sunt necesare în medie 6 luni. Floarea este scumpă, deoarece supraviețuiește doar câteva săptămâni după ce este tăiată din tulpină.

 

9. Lili of the valley (15 – 50$ un buchet)

Extrem de apreciate, lăcrămioarele nu par pentru români totuşi nişte flori extrem de valoroase, mai ales că se regăsesc inclusiv prin grădinile blocurilor. Le apreciem frumuseţea, parfumul unic, dar puţini ştiu că alţii plătesc câteva zeci de dolari pentru buchete de flori cu câteva fire de lăcrămioare.

Lăcrămioarele se găsesc îndeosebi în Europa, nordul Asiei şi câteva zone din America. În Statele Unite, buchete de flori pot ajunge şi la 50 de dolari. Floarea poate fi recoltată o dată pe an şi rezistă destul de puţin. În cultul creștin, se consideră că floarea s-a născut din lacrimile Fecioarei Maria.

 

8. Hydrangea (6.5$ pe fir)

Există nenumărate specii de hortensii în culori cât mai diverse. Este o floare care nu trebuie să lipsească din grădina niciunui pasionat, dar care este foarte potrivită şi pentru buchete de flori la diverse unor evenimente, în special nunţi. Hortensia este o floare relativ uşor de găsit şi poate avea preţuri accesibile, însă există şi varietăţi mai exotice, care pot ajunge la câţiva zeci de euro firul.

 

7. Gloriosa Lily (6 – 10$ floarea)

Cele mai scumpe flori, de regulă, sunt plante destul de rare. Un exemplu în acest sens este Gloriosa Lily, o floare nativa din Africa de Sud și Asia. Numele său provine de la cuvântul latin gloriostis, această plantă uimitoare fiind adesea numită floarea gloriei. Acest exemplar magnific are o tulpină fragilă, subțire, destul de înaltă, frunze foarte lungi, atingând uneori trei metri lungime și flori mari de culoare galben-verde sau roșu-galben. Aspectul exotic al acestei plante iese în evidență pe fundalul altor reprezentanți ai florei mai modeste, care nu au putut decât să afecteze prețul acesteia, care este în medie zece dolari pe floare.

 

6. Bulbi de lalea din secolul al XVII-lea (vândut 5.700 $ secolul XVII)

În zilele noastre este ceva normal aproape banal, mai ales primăvara, să cumperi buchete de flori din lalele. Deși au de multe ori apariții și culori spectaculoase, au o istorie care le depășește popularitatea iar povestea lor este surprinzătoare. Criza lalelelor olandeze se știe că a fost prima mare depresiune financiară mondială, provocând chiar izbucnirea unui război. În jurul anului 1635 exista un fenomen intitulat tulipomania. Mai precis, olandezii făcuseră o pasiune din cultivarea lalelelor, iar pasiunii i-a urmat comerţul. Lucrurile au luat însă o turnură neobișnuită odată cu apariţia unei boli ce a făcut ca florile să nu mai fie doar uni, ci cu diverse combinaţii de culori. În acel moment, preţurile lalelelor au început să crească de la o zi la alta, bulbii speciilor rare şi spectaculoase ajungând la valori extreme, precum cele ale aurului sau pietrelor preţioase. Un bulb de lalea se vindea atunci cu 10.000 de guldeni olandezi, echivalentul a peste 5.000 de dolari. Cum era de aşteptat, dezastrul financiar nu a întârziat să apară, aşa că în 1637 piaţa s-a prăbuşit, iar cei mai mulţi dintre investitori au ajuns la sapă de lemn.

 

5. Saffron Crocus (1200 – 1500$ un pound)

Cunoscut şi utilizat drept condiment, şofranul este, de fel, o floare mediteraneană. Nu creşte însă în stare naturală nicăieri în lume, ci este exclusiv cultivată. Este o floare puţin înaltă, cu petale violet şi cu stigmate de culoare portocaliu aprins, acestea fiind, de fapt, cele râvnite. Din ele se prepară condimentul atât de preţios, folosit atât pentru aromă, cât şi pentru culoarea pe care o furnizează mâncărurilor. Este nevoie de până la 80.000 de flori pentru a crea 500 de grame de condiment, iar staminele trebuie culese şi uscate manual, de aici şi preţul extrem de ridicat al şofranului de calitate, între 30.000 şi 40.000 de dolari pentru un kilogram. Bulbii de şofran au şi ei un preţ foarte ridicat, un pachet cu 1000 de bulbi ajungând undeva la 800 de euro, transformându-le astfel într-unele dintre cele mai scumpe flori din lume.

 

4. Orhideea Gold of Kinabalu (6000$ firul)

Orhideea de aur Kinabalu, cunoscută și sub numele de Orhideea Rothschild, este una din cele mai scumpe și mai rare orhidee din lume și poate fi găsită doar într-un singur loc de pe pământ, Parcul Național Kinabalu din Malaezia. Este o floare extrem de rară şi de dimensiuni foarte mari, distanța dintre vârfurile celor 2 petale orizontale putând ajunge în unele cazuri şi la un metru. Unicitatea ei vine din combinaţia neobişnuită de culori, petalele sunt verzi şi au pete roşii pe ele, dar şi din faptul că înfloreşte extrem de greu, pot trece câţiva ani de la momentul cultivării. Lunile aprilie şi mai sunt cele în care orhideea se poate deschide, iar un exemplar de aici poate ajunge 6.500 de dolari/bucată. Variante ale acesteia se cultivă şi în sere, iar o floare crescută astfel costă cca 100 de dolari.

 

3. Orhideea Schenzen Nongke (200,000$)

Orhideele sunt unele dintre cele mai vechi plante din lume, dar pe lângă cele întâlnite în natură, cercetătorii realizează şi diverse experimente în urma cărora rezultă tot felul de hibrizi, unii dintre ei ajungând să se vândă cu preţuri fabuloase. Orhideea Shenzhen este creaţia grupului chinez Shenzhen Nongke, de aici venindu-i şi numele, şi a fost obţinută după mai bine de 8 ani de cercetări şi experimente. Nu doar frumuseţea şi parfumul ei au ajutat la renumele construit, ci şi faptul că trebuie să fii extrem de răbdător ca să te bucuri de ea. Această orhidee înflorește doar o dată la 4-5 ani și, deși este recunoscută pentru multe lucruri; frumusețea, raritatea, parfumul și istoria modului în care a ajuns, deseori aroma delicată este cea mai căutată. Se vinde pentru 200.000 de dolari.

 

2. Juliet Rose (15.8 million$)

Trandafirul Juliet este cea mai elegantă dintre speciile de trandafiri și a durat 15 ani pentru crearea acestui design frumos. A fost prezentat pentru prima dată în 2006 la Chelsea Flower Show și este foarte neobișnuit în modul în care înflorește. Mugurele este o culoare de piersic pal, iar în momentul în care înfloreşte îşi schimbă culoarea într-un roz ceva mai intens şi cu tonuri diferite, petalele fiind mai deschise la margine şi tot mai închise înspre mijlocul florii. Parfumul său moale și subtil este atractiv. Dacă visezi la niște buchete de flori de dimensiuni rezonabile din acest fel de trandafiri, trebuie să știi că s-au vândut pentru 15,8 milioane de dolari. Există și trandafiri Juliet mai puțin scumpi, care pot fi găsiți, dar nici aceste buchete de flori nu sunt pentru oricine.

 

1. Kadapul flower (preț inestimabil)

Kadupul ocupă prima poziție în topul listei cu cele mai scumpe flori din lume însă nimeni, vreodată, nu s-a încumetat să îi dea vreun preţ pentru că aceasta nu poate fi cumpărată. Trăieşte atât de puţin şi este atât de sensibilă încât nu are cum să fie vândută. Mai mult, este nevoie să aştepţi câteva zeci de ani ca să poţi ajunge să te bucuri de ea şi asta doar pentru câteva ore. Floarea provine din Sri Lanka, este un fel de cactus şi mai este denumită şi ”Parfumul nopţii”, datorită parfumului deosebit pe care îl emană. Creşte în locuri întunecate, începe să îşi deschidă florile cu puţin timp înainte de miezul nopţii şi se ofileşte înainte de ivirea zorilor sau chiar mai repede dacă este atinsă de cineva, în încercarea de a o culege. Are un parfum liniştitor, asemănat cu liniştea dată de noaptea la adăpostul căreia înfloreşte.

Descoperă colecția de LUX »


Cu siguranță nu poți rezista acestor flori de basm, dar când primești buchete de flori de la cei dragi, acestea nu trebuie să fie neapărat cele mai scumpe, important este mesajul. Talentul și magia prin care cei de la Flowers Garden reușesc cele mai irezistibile buchete de flori îi recomandă pentru a deveni mesagerii emoțiilor.

 

Fie ca iti doresti cele mai scumpe flori pentru persoana indragita, fie ca doresti sa aduci fericire pe chipul ei, la Flowers Garden vei gasi sute de buchete si aranjamente, de la modele luxuriante la modele pentru orice buget. Trimite flori in Bucuresti si Ilfov prin cateva clickuri! Plateste online, iar noi ne ocupam de restul!

Cele mai cautate categorii si aranjamente florale

Colectia de Lux
Colectia de Lux
Buchete flori
Cosuri cu flori
Buchete de mireasa
Lumanari cununie
Aranjamente florale Botez
Lumanari Botez cu flori
Aranjamente Corporate

Recommended Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

0