Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r59110livr/flowers-garden.ro/wp-includes/post-template.php on line 284
Livrarea este GRATUITA in Bucuresti! ❤️

Cum alegi buchetul de flori ideal pentru o aniversare?

Dintre toate cadourile simbolice cu florile nu vei greși niciodată, florile sunt potrivite în orice ocazie, mai ales când vine vorba despre ziua de naștere a cuiva. Sunt simbolul iubirii, al respectului, al admirației, sunt potrivite pentru a spune ,,te iubesc”, „nu mă uita”, „îmi amintesc de tine” sau ,,iartă-mă”. Gestul de a oferi flori nu se va demoda niciodată, și este un mod de a le arăta celor dragi ce simțim pentru ei. Totuși, chiar dacă toate florile sunt frumoase și te fac să te simți special, numai câteva sunt realmente compatibile cu persoana care urmează să le primească.

 

Alegerea buchetului în funcție de semnificația florilor

Florile au un înțeles al lor, ele simbolizează în mod tradițional sentimente, stări, idei, De aceea este important să știi semnificația unui buchet de flori aniversare pentru a nu trimite mesaje greșite. Tipul de floare pe care îl alegi de ziua unei persoane dragi, va depinde de relația ta cu sărbătorita / sărbătoritul, iar fiecare buchet de flori trebuie să aibă povestea lui

 • Trandafirii albi simbolizează atât iubirea pură, asociați cu fericitul eveniment căsătoria, dar și recunoștința, alcătuind astfel un buchet de flori aniversar perfect pentru a fi dăruit la aniversari, botezuri, absolviri.
 • Trandafirii roșii sunt modalitatea perfectă de a spune ”Te iubesc”, de aniversarea căsătoriei, de Sfântul Valentin, de ziua ei de naștere.
 • Un buchet de flori aniversar din trandafiri galbeni transmite bucurie, prietenie și pot fi oferiți în semn de mulțumire, iar trandafirii roz simbolizează recunoștință, apreciere și admirație și sunt ideali pentru orice ocazii.
 • Orhideea roz înseamnă feminitate, orhideea roșie putere și curaj, cea albă eleganță, iar cea violet admirație și respect.
 • Bujorii transmit idei și valori precum onoare, bogăție, dragoste, frumusețe. Un buchet de flori aniversar din bujori roz înseamnă romantism; din bujori albi, pudoare; iar din bujori roșii onoare, respect și bogăție.
 • Crinii sunt flori perfecte pentru ziua de naștere, deoarece reprezintă fericirea, pozitivitatea și noile începuturi.

Înțelesurile care se ascund în spatele hortensiei sunt: recunoștință și onestitate, înțelegere profundă între oameni, abundență și prosperitate, har și frumusețe. Iar un buchet de flori aniversar din hortensii roz va semnifica emoție; din hortensii albastre, iertare; din hortensii albe, laudă; din hortensii mov, dorința de a înțelege pe cineva.

 

Alegerea buchetului în funcție de luna de naștere a sărbătoritei

Dacă te gândești să oferi nu doar flori, ci florile potrivite, luna de naștere a sărbătoritei este definitorie pentru alegerea florilor dintr-un buchet de flori aniversar. În funcție de luna aniversării, pentru fiecare lună este reprezentativă o altă floare: ianuarie – garoafe; februarie – panseluțe, violete; martie – narcise; aprilie – margarete vesele; mai – crini; iunie – trandafiri; iulie – nuferi; august – gladiole; septembrie – asteri; octombrie – crăițe; noiembrie – crizanteme colorate; decembrie – steaua Crăciunului.

 

Alegerea buchetului în funcție de sezon

Dacă nu cunoști preferințele sărbătoritei, alegerea unui buchet de flori aniversare în funcție de sezonul în care este aniversarea, este o alegere mai simplă și mai ieftină, iar florile vor fi mai proaspete și cu un parfum mai plăcut. 

 • Primăvara buchetele pot fi din lalele, zambile, narcise, frezii, liliac și lăcrămioare. 
 • În buchetele de vară poți alege bujori, crini, hortensii, floarea-soarelui, flori de câmp și margarete. 
 • În buchetele de toamnă se pot oferi gerbera, crizanteme, dalii, cale și orhidee. 
 • Iarna alegem mai ales trandafiri și flori din familia crizantemei.

 

Alegerea buchetului în funcție de preferințele sărbătoritei

Unul din cele mai frumoase gesturi pe care le poți face pentru oamenii pe care îi admiri, este să le alegi de ziua lor un buchet de flori aniversare, de care să-ți aducă aminte toată viața. Poți face acest lucru dacă alegi chiar florile lor preferate. Poate ție îţi plac trandafirii, dar adu-ţi aminte că florile le cumperi pentru ea şi numai pentru ea. Alegerea florilor va depinde de stilul și gustul persoanei care primește buchetul.

 

Alegerea buchetului în funcție de zodia sărbătoritei

Dacă nu cunoști preferințele persoanei care își serbează aniversarea dar vrei să o impresionezi, alege un buchet de flori aniversare în funcție de zodie, mai ales dacă știi că persoana care va primi buchetul este o adeptă a zodiacului și a specificațiilor sale mistice. Fiecare semn zodiacal are o floare norocoasă, dar și câteva flori care îl vor fermeca întotdeauna instinctiv, datorită aspectului, miresmei sau semnificației lor.

 • Pentru nativele îndrăznețe și pline de energie din Berbec poți alege buchete de trandafiri galbeni sau buchete de lalele și frezii colorate. Planta purtătoare de noroc este caprifoiul.
 • Nativele din Taur iubesc luxul, de aceea un buchet crini, lăcrămioare sau maci le vor impresiona. Planta purtătoare de noroc este leandrul.
 • Gemeni se plictisesc repede și vor combinații deosebite. Alege un buchet de flori aniversare mare cu flori multicolore și din soiuri diferite, eventual liliac, lavandă sau azalee. Planta purtătoare de noroc este mirtul.
 • Nativele din Rac preferă darurile simple, dar cu semnificație, așa că pentru ele poți alege buchete de trandafiri albi sau galbeni. Planta purtătoare de noroc este roinița.
 • Curajoasa leoaică va fi impresionată de buchete imense de flori care ies în evidență precum calele sau floarea soarelui. Planta purtătoare de noroc este teiul.
 • Fecioara preferă plantele elegante precum crinii, hortensiile, crizantemele, dar și delicatele margarete. Planta purtătoare de noroc este zoreaua.
 • Îndrăgostită de frumos, Balanța preferă florile delicate și parfumate. Alege-i un buchet de flori aniversare din hortensii, frezii, violete, trandafiri roz. Planta purtătoare de noroc este iarba-neagră.
 • Complexul scorpion preferă plantele exotice precum orhideea, dar și bujorii sau irișii. Planta purtătoare de noroc este crizantema.
 • Săgetătorul va prefera un buchet de flori aniversare strident colorate, iar pentru noroc rozmarinul.
 • Sensibilul Capricorn se va topi în prezența florilor, mai ales panseluțe, lalele și garoafe pentru noroc.
 • Nativa din Vărsător iubește florile neobișnuite, o vei mulțumi cu un buchet de flori aniversar din gladiole multicolore sau un aranjament sofisticat gen ikebana. Planta purtătoare de noroc este orhideea.
 • Nativa din Pești adoră magnoliile, zambilele și au ca planta purtătoare de noroc, liliacul.

 

Alegerea buchetului în funcție de tipul relației

Dacă e vorba despre cineva foarte apropiat, vei alege buchete rotunde, cu un aer mai vesel, în timp ce dacă persoana căreia vrei să îi urezi „La mulţi ani!” nu este cineva cu care ai o relaţie foarte strânsă, se recomandă alegerea unui buchet de flori aniversar înalt, cu un aspect mai sobru.

Există tipuri specifice de flori care sunt menite să sărbătorească zilele de naștere. De exemplu, dacă trimiți flori membrilor familiei și rudelor, poți alege mai ales crini, margarete sau flori sălbatice în culori vii. Dacă trimiți flori unei persoane dragi, cum ar fi în cazul unei prietene sau a unei soții, trandafirii roșii transmit cu siguranță afecțiune profundă și dragoste. 

În funcție de tipul relației cu persoana care va primi florile: flori albe sau cu un colorit vioi pentru mămici, flori roșii sau violet, în nuanțe intense pentru iubită, flori pastelate pentru profesori, colegi de serviciu etc.  Pentru cineva cu care nu ai o relaţie foarte apropiată, însă căruia vrei să îi oferi un buchet de flori aniversar, poţi alege un buchet mai sobru, cum sunt buchetele înalte sau un aranjament floral. Pentru ziua de naştere a unui superior de la locul de muncă sau a unui partener de afaceri, un buchet cu flori exotice precum orhideele.

 

Alegerea buchetului în funcție de personalitatea sărbătoritei

Descoperă calităţile şi personalitatea sărbătoritei, astfel încât oferirea unui buchet de flori să fie mai mult decât un simplu gest, un moment pe care sigur îl va ţine minte.

 • Pentru femei visătoare – Un buchet de iriși este perfect pentru femeile creative. 
 • Pentru femei romantice si pasionale – Acestea prefera trandafirii pentru ca le inspiră perfecțiune, dragoste, romantism și dorință. Încearcă sa o surprinzi și cu alegeri neobișnuite, cum ar fi buchetele multicolore.
 • Pentru femei puternice și încăpățânate – Potrivit designerilor florali aceste femei vor fi încântate de un buchet de flori aniversar care să cuprindă zambile albe, lalele roz și câteva frezii parfumate
 • Pentru femei delicate si vesele – Un buchet de frezii, bujori delicați sau lalele le va aduce mereu zâmbetul pe buze.

 

Indiferent care va fi criteriul după care vei alege un buchet de flori aniversare, încearcă să faci o comanda de flori online cu care să surprinzi plăcut și să faci o bucurie persoanei care își serbează aniversarea. La Flowers Garden vei găsi buchete de flori atent selecționate și făcute cu pasiune și imaginație, pentru toate cerințele și toate gusturile.

Recent Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

0
Descoperă oferta zilei

Descoperă ofertele zilei:

Oferta Zilei

Flori la preț avantajos