Cât de „nemuritori” sunt trandafirii criogenați?

Ultimele descoperiri făcute în domeniul industriei floristice au demonstrat că atunci când frumusețea naturală întâlnește tehnologia de ultimă generație, rezultatul poate surprinde un moment de parfum și eleganță prin frumusețea eternă a unor flori conservate. Astăzi ne putem bucura de aranjamente florale criogenate cu impresie de durată și anume de trandafiri perfecți, în cele mai variate culori, care pot să reziste până la 25 de ani de zile fără udare și fără ingrijire. Acești trandafiri se numesc trandafiri conservați (termenul științific) sau trandafiri criogenați (termenul popular), dar și trandafiri veșnici sau nemuritori.

Într-adevăr unele din cele mai căutate produse florale în ultimul timp, datorită trăsăturile lor deosebite și rezistenței absolut ireale sunt aceste aranjamente florale criogenate, mai ales cu trandafiri criogenați perfect catifelați la atingere și parfumați. Conservarea trandafirilor este o modalitate excelentă de a păstra o amintire, un moment în timp, cum ar fi ziua nunții, aniversarea sau un eveniment special. Păstrându-ți florile, vei putea păstra o amintire o perioadă mai lungă de timp decât dacă le-ai păstra într-o vază. Dar cum poți să-i păstrezi și cât vor dura cu adevărat trandafirii criogenați?

 

Puțină istorie

Primele patente ale conservării florilor au apărut în anul 1970. Multiple metode de conservare și prezervare au fost un succes enorm pentru horticultură și floricultură. Spre exemplu, metoda cea mai agreată și folosită zeci de ani dupa descoperire a fost liofiliza. ”Liofilizarea este un proces de deshidratare folosit de obicei în conservarea materialelor perisabile sau pentru a face materialele respective mai ușor de transportat. Liofilizarea este bazată pe înghețare urmată de o scădere în presiune pentru a permite apei din materialul respectiv să sublimeze direct din faza solidă în faza de vapori.” – Wikipedia.

În anii 1980 a existat o adevarată democratizare a procedeului de conservare a plantelor, în urma mai multor studii extinse dezvoltate de un grup de oameni de știință elvețieni, francezi și italieni. Împreună, au reușit să dezvolte mai multe procedee de conservare a plantelor și florilor naturale, punând bazele primei fabrici de conservare, în Franța.

Avantajele plantelor si florilor criogenate

Avantajele plantelor și florilor care formează aceste aranjamente florale criogenate sunt deja bine cunoscute, în ultimii ani fiind produse foarte în trend. Tehnologia de conservare este în continuă dezvoltare, piața internațională este în continuă creștere, oferta se îmbunătățește și posibilitatile sunt infinite. Un număr din ce în ce mai mare de floriști incorporează în designul unor aranjamente florale criogenate diverși trandafiri conservați.

  • Aceste aranjamente florale criogenate sunt 100% ecologice, mediul înconjurător este protejat prin respectul față de metoda de cultivare. Mai mult, practic te vei bucura de un singur trandafir atât de mult timp, scăzând, astfel, tăierea acestora din mediul natural.
  • Trandafirii criogenați nu trebuie udați și nici îngrijiți în vreun fel. Au o textură aproape identică cu trandafirii fresh și un miros senzațional de proaspăt, irezistibil. Trandafirul conservat ocupă un spațiu foarte mic de depozitare, nu necesită udare și nici lumină naturală, nu trebuie aruncat, astfel că deșeurile sunt inexistente și trebuie doar șters de praf o dată la 2-3 luni.
  • Culorile acestor aranjamente florale criogenate sunt fascinante, trandafirii pot fi roșu intens, albastru blue petrol, mov pătrunzător, galben solar, negru enigmatic sau roz cyclam.
  • Nu este folosit nici un element nociv pentru sănătatea umană în procedeul de prezervare, aceste flori fiind ideale pentru spațiile de birouri sau pentru locuințe, expuse în cutii, în vaze sau ghivece.
  • Aceste aranjamente florale criogenate sunt cadouri florale deosebite pentru că poartă și o poveste cu ele. Atunci când trimiți un cadou atât de prețios iubitei, o poți suna să îi spui că acest trandafir este nemuritor, asemenea iubirii tale pentru ea. Sau poți trimite o astfel de cutie elegantă unui partener de afaceri, ca simbol al unui parteneriat rezistent și durabil
  • Profesioniștii adesea recomandă aceste flori în locul celor uscate sau artificiale, având și un preț mai bun, un aspect foarte natural și fresh.

Cât de nemuritori sunt trandafirii criogenați?

Orice aranjamente florale criogenate sunt făcute din flori reale 100%, nu sunt confecționate din mătase sau orice alt material, chiar dacă pot părea false de la distanță.Trandafirii conservați sunt trandafiri 100% adevărați care au suferit un proces de conservare pentru a-și menține frumusețea naturală și prospețimea, rămând ca înghețați în starea în care sunt surprinși. Rezistă în această formă până la 25 de ani, nu necesită udare și nici alte îngrijiri. Nu trebuie expuși la razele soarelui directe și nici la surse de căldură directe.

Pentru cele mai bune rezultate, trandafirii sunt conservati în momentul în care au un aspect perfect sănătos, atractiv, hidratat, catifelat. Practic pentru conservare sunt aleși doar cei mai frumoși trandafiri, proaspăt tăiați. Acestia sunt culeși și trecuți prin procedeul de criogenare / conservare conform principiilor de conservare a mediului înconjurător și procedeelor naturale de înmulțire și regenerare. Doar cei mai buni specialiști din lume au șansa extraordinară de a lucra la conservarea florilor, aceștia fiind atent pregătiți pentru a efectua procedeul în condiții maxime de siguranță pentru florile folosite.

Criogenarea se face cu o aparatură specială care funcționează pe bază de vid. Metoda originală folosită pentru criogenarea trandafirilor este cea de înghețare a florilor, la minus 55 de grade, timp de 3 săptămâni. Florile sunt puse soluție sofisticată cu diverse elemente vegetale, acestea rehidratează trandafirul de la petalele sale la tulpină și înlocuiește seva din ea. Unii producători folosesc glicerina pentru conservare. După câteva zile, procesul este complet și rezultă trandafiri care arată natural. Unele modalități de conservare presupun chiar criogenarea individuală a petalelor, urmând ca trandafirul să fie reconstruit în forma sa inițială. Trandafirul poate fi pictat în culoarea dorită.

Este oarecum dificil să determini durata de viață sau rezistența unei plante sau a unei flori conservate, întrucât aceasta depinde de condițiile de păstrare, manipulare și îngrijire. Cu toate acestea, putem determina că un trandafir criogenat rezistă oriunde între 2 ani și 25 de ani. Contează foarte mult cum sunt păstrați. Astfel de aranjamente florale criogenate trebuie ferite de razele directe ale soarelui, de umezeală și de apă.

Desprinse din povești, aceste aranjamente florale criogenate au devenit un cadou pe care tot mai multă lume îl apreciază. O altă idee absolut excepțională de a oferi un trandafir criogenat cadou este un design floral inspirat de Beauty and the Beast, respectiv un trandafir criogenat în cupolă de sticlă. Un cadou de neuitat, o amintire frumoasă.

Recommended Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

0