Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/r59110livr/flowers-garden.ro/wp-includes/post-template.php on line 284
Livrarea este GRATUITA in Bucuresti! ❤️

Aranjamente florale de nuntă – Cum alegi decorul pentru ziua cea mare?

Indiferent de viziunile pe care le ai sau cât de ecologist ești, o nuntă nu poate exista fără flori. Florile sunt un leitmotiv al acestei zile, sunt detaliile care crează unicitatea evenimentului, există în buchetul miresei și al domnișoarelor de onoare, există la butonierele mirelui și ale invitaților, ca piese de decor pentru altar, pentru zona de primire. Pe de altă parte, este normal ca în ziua cea mare, ziua nunții, să îți dorești să fii înconjurat de flori, să existe cât mai multe aranjamente florale nuntă în jurul tău, atât în timpul ceremoniei, dar și în locul unde are loc serbarea evenimentului.

Criterii pentru alegerea florilor

Pentru că fac parte din decor și definesc atât stilul nunții, dar spun câte ceva și despre tine, alegerea acestor aranjamente florale nuntă trebuie să țină cont de culoare, semnificația și tematica nunții pentru a fi îmbinate armonios în atmosfera evenimentului. Practic, trebuie să existe o armonie între rochia de mireasă, buchetul miresei, decorațiunile florale și locația aleasă.

Dacă ai ales tematica nunții, va fi mai ușor, pentru că vei alege pentru flori o culoare predominantă care să se asorteze sau să completeze ideea decorului. Ține cont de culorile alese dacă sunt primare sau secundare și fă combinații pentru un dialog cromatic corespunzător, monocromatic, complementar, analog… De exemplu, dacă ai ales albul ca motiv principal, mai alege două culori principale și eventual încă una pentru contrast. Pentru o nuntă glamour poți alege aranjamente voluminoase de orhidee pe sfeșnice de cristal. Pentru o nuntă romantică, aranjamente de trandafiri sau bujori în nuanțe pastelate, iar pentru o nuntă vintage, flori simple, mici, cu multă verdeață, așezate pe suporturi creative de lemn natural.

Florile trebuie să se asorteze și cu look-ul tău și mai ales cu buchetul tău de mireasă.

Află ce exprimă fiecare floare, acest aspect te poate ajuta în luarea unor decizii, mai ales dacă vrei să transmiți un mesaj prin “limbajul florilor”.

În tot timpul anului poți alege cale, trandafiri, orhidee, gypsophila (floarea miresei), crizanteme, lisianthus, iar în funcție de anotimp:

 • Primăvara: anemone, narcise galbene, frezii, gerbera, lăcrămioare, lalele, orhidee.
 • Vara: garoafe, crizanteme, floarea miresei, crini, magnolii, bujor, trandafiri.
 • Toamna: margarete, crizanteme, hosta, hortensii, floarea pasiunii.
 • Iarna: iriși, nerine, panseluțe, poinsettia, ghiocei, anemone, dalii.

Atenție florile extrasezon vor fi mai costisitoare.

De ce sunt necesare aranjamentele florale la nuntă

Tot ce este legat de aranjamente florale nuntă trebuie să fie făcut după preferințele tale și tocmai din acest motiv este bine să știi ce se potrivește cel mai bine cu tematica nunții și ce se încadrează în buget.

 • Florile sunt o pată de culoare, sunt aranjamentele care completează discret și înviorează toate celelalte elemente frumoase ale nunții.
 • O poziționare foarte bună a aranjamentelor și folosirea frunzelor în compoziția lor, pot da iluzia unui decor dinamic cu mult mai multe flori.
 • Iată câteva exemple de flori cu care nu o să dai greș niciodată: trandafiri, bujori, crini, hortensie, orhidee, lisianthus, minirosa și cale.
 • Folosește flori parfumate pentru aranjamente florale nuntă seducătoare și pentru a da impresia că sunt mult mai multe flori în compoziție. Iată câteva exemple de flori: trandafiri, frezii, crini, zambile, narcise, bujori și iasomie.

Aranjamente florale pentru ceremonie

Aceste aranjamente florale nuntă sunt o atenționare plăcută pentru a-i întâmpina pe invitați în timpul zilei și aici este important ca ele să fie bine poziționate. Alege locul lor în așa fel încât să fie integrate în cele mai importante momente ale nunții și să le regăsești în fotografiile cele mai reprezentative.

Biserica poate fi împodobită de sărbătoare cu diferite aranjamente florale, pentru a adăuga un sentiment de solemnitate, pace și prospețime. Se folosesc mai ales trandafiri, crini, lalele, margaretele sau cale.

 • Covorul roșu care îți va purta pașii spre altar, eventual cu petale de flori.
 • Stâlpișori decorați cu tul sau voal și aranjament floral, sfeșnice cu lumânări, și alte elemente de decor.
 • Aranjamente florale nuntă în vaze sau boluri în culori pastelate și mai voluminoase, vor conferi interiorului bisericii un aspect de excepție, deoarece vor contrasta cu nuanțele întunecate. Decorul floral trebuie să evidențieze frumusețea nunții, astfel că fie optați pentru ceva simplu, fie pentru ceva mai dichisit, nu uitați că florile naturale sunt mereu cele în tendințe.
 • Decorarea culoarului este o parte semnificativă a împodobirii locului pentru că aici se vor face foarte multe poze. Se poate orna folosind o arcadă de flori însoțită de stâlpișori decorați cu lumânări și aranjamente florale nuntă.
 • Aruncarea petalelor pentru oaspeți se va face la ieșirea din biserică. Acest lucru face o fotografie memorabilă. Ca variantă puteți solicita oaspeților să arunce frunze, ierburi sau confetti ecologice ca alternative.

Aranjamente florale pentru zona de recepție

Aranjamentele florale pentru mese au o mare importanță în decorul întregii săli. Dacă restaurantul nu este dotat din punct de vedere al arhitecturii și al design-ului, aceste aranjamente florale nuntă de pe mese pot crea o atmosferă inedită și un decor minunat. Pe de altă parte, o sala de nuntă prea încărcata atât cromatic cât și ca decorațiuni, poate fi obositoare și nu va atrage aprecierile celor din jur.

În afară de flori, contează vasele în care acestea se află. Un coș împletit, un bol de argint, cilindri transparenți, fiecare creează un alt tip de atmosferă, în funcție de tematică. La vasele transparente se poate chiar colora apa pentru un efect inedit sau se poate lumina vasul de dedesubt cu câteva luminițe pentru un plus de magie.

 • Aranjamente florare din zona de lounge – Aceste aranjamente florale nuntă vor da tonul pentru că este vorba de zona în care mirii își primesc invitații și unde pe parcursul petrecerii se vor aduna invitații la discuții. Decorul zonei de salon trebuie să fie mai ales o zonă confortabilă pentru ca oaspeții să se adune. Aranjamentele florale pot varia de la absolut nici una sau de la unele mai mici până la instalații extravagante, totul depinde de preferințele voastre și de cum ați reușit să deplasați și rearanjați florile din zona de ceremonie în cea de recepție.
 • Aranjamente florale pentru mese – Acestea sunt atracția principală când vine vorba de aranjamente florale nuntă pentru zona de recepție. Contează foarte mult alegerea dimensiunilor acestor aranjamente florale nuntă, dar și parfumul florilor din aceste buchete nu trebuie să fie exagerat. Invitații vor petrece la mese o bună parte din timp, aranjamentele nu trebuie să blocheze vederea celor așezați la masă sau sa le îngreuneze comunicarea. Trebuie să fie ori suficient de joase, ori suficient de înalte pentru a permite schimbul de replici și priviri.

Dacă restaurantul în care va avea loc nunta ta de vis are un tavan înalt, e bine să alegi aranjamente înalte, acestea dau și un aer ușor mai formal, mai elegant sălii. Aranjamentele joase se potrivesc unei atmosfere mai intime, unei încăperi mai mici sau evenimentelor în aer liber.

Acestea aranjamente sunt o investiție bună pentru că făcând parte din decor vor fi și cel mai mult fotografiate.

 • Aranjamente pentru bar – Este un aranjament important pentru că acesta va funcționa aproape pe tot parcursul petrecerii. Nu exista regulă ca aceste aranjamente florale nuntă să fie identice la toate mesele, trebuie să păstrezi doar anumite elemente comune pentru acestea. Există numeroase elemente extra pe care un florar le poate include în decorațiuni: fructe, panglici, materiale, ornamente de sezon, chiar și obiecte cu o valoare sentimentală mare pentru voi. Este o ocazie excelentă să recompui un aranjament declarativ, să jonglezi cu tipurile de flori, dar să păstrezi culoarea sau invers.
 • Aranjamente pentru masa de cocktail-uri – Este un aranjament opțional pentru început de petrecere, de aceea e bine ca aranjamentele să fie minimale.
 • Decorațiuni pentru scaune – Dacă se folosesc flori pentru decorul scaunului de nuntă, nu trebuie să se treacă peste partea de sus a scaunului. Aranjamentele mai mici pentru a împodobi alte elemente de decor arată la fel de frumos ca și ceva mult mai mare.
 • Flori pentru tortul pentru nuntă – Dacă dorești un tort floral de nuntă, e bine să îl incluzi în bugetul tău pentru flori. Și nu uita să iei în calcul orice aranjamente florale nuntă pentru masa de tort.

Și pentru că este vorba de aranjamente florale nuntă, este bine să adaugi aceleași flori și pentru autoturismul mirilor, de exemplu, o coroană luxuriantă sau o ghirlandă pentru efectul complet „tocmai căsătorit”.

Recommended Posts
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

0
Descoperă oferta zilei

Descoperă ofertele zilei:

Oferta Zilei

Flori la preț avantajos